SÚLAD | Občianske zdurženie SÚLAD | Občianske zdurženie

Referencie - Napísali o nás

12.02.2024

Cesta Mexikom

Keď som sa rozhodla kúpiť letenku do Mexika, prežívala som smútok z odlúčenia. Letenka bola náplasťou na bolesť a čím viac sa blížil termín letu, tak som vnímala, že je príležitosťou na moju vnútornú zmenu. Cítila som, že niečo podstané vo mne, bude po návrate inak 🙂
Čítať viac
11.12.2023

Podporuje nás to, čomu veríme

Dávam do pozornosti túto vetu a píšem malú inšpiráciu k premýšľaniu nad ňou. Táto veta mnou od včera rezonuje a vedie ma k zamysleniu sa nad tým, aké podoby VIERY v sebe nosím.
Čítať viac
15.11.2023

KONCE a začiatky

Minulý týždeň som cítila, ako mi telo láskavo hovorí : „Spomaľ.“ Plný diár, ktorý je v súlade s orientáciou na svet vonkajší, mi radil niečo iné. Ignorovala som upozornenie tela, nasledovala som vonkajšie podnety, dobrovoľne som včas neodstúpila.
Čítať viac

Skúsenosti v podpornej skupine

Stretnutia ľudí v podporných skupinách prinášajú do každodenného života nové podnety. Vzdelávanie pre lektorky, ktoré majú zámer skupiny organizovať a viesť  je zaujímavou a užitočnou skúsenosťou. Vzdelávanie prospeje všetkým
Čítať viac
27.03.2023

O mamách a dcérach alebo sila spojenia

Oslovili ma na rozhovor dve mladé ženy a pripravili pre mňa otázky. Dva roky som mala text uložený v pc a teraz som sa rozhodla zdieľať ho. Verím, že podporí vzťah medzi mamami a dcérami a ozrejmí niektoré súvislosti.     
Čítať viac
24.01.2022

Tvorím si svoj život

Rada zdieľam svoje skúsenosti a odovzdávam ich ďalej pri rozhovoroch alebo na tvorivých stretnutiach. Spájať skúsenosť, myšlienky a činy, pomáha tvoriť nové možnosti. Práve táto doba nás k tomu vyzýva.
Čítať viac
09.11.2021

Jesenné upratovanie

Upratujeme, vyhadzujeme, čistíme okolo seba a často aj v sebe. Zisťujeme na čom lipneme a čo sme ochotné pustiť ďalej.  Plynieme s jeseňou, je pre nás vzorom, učí nás uvoľniť, odovzdať, ukončiť, umrieť v rôznych podobách.
Čítať viac
07.09.2021

Cítim zmenu

Je mi cťou, že sprevádzam ľudí, ktorí majú chuť a odvahu „hrať “ sa so svojim potenciálom a životom. Som vďačná za ocenenie ale ešte vďačnejšia som za zdieľanie takýchto životných posunov, sú inšpirujúce pre ostatných. Sú dôkazom, že ak urobíme rozhodnutie smerujúce k rastu, sprievodcovia a možnosti ako kráčať svojou cestou prichádzajú.
Čítať viac
05.02.2021

ZELENÁ LÚKA

Mám pocit, že stojím na pomyselnej hranici medzi svetmi. Vyberám si z možností, ktoré vnímam, že sú k dispozícii. Čo všetko treba na to aby sme urobili prvé kroky?
Čítať viac
20.11.2020

Prežívame tehotenstvo a pôrod so svojimi dcérami.

Touto vetou otváram tému, o ktorej veľa nehovoríme. Cítim, vidím a počujem, ako sa my ženy pomaly učíme rozprávať o rôznych  témach, ktoré sa týkajú nášho života a to je úžasné.  Dávame o sebe vedieť.
Čítať viac
06.11.2020

SPOLU je v nás

Stovky stretnutí s ľuďmi v podporných skupinách ma presvedčili: SPOLU je v nás.  
Čítať viac
30.10.2020

Príbeh jednej ženskej duše

Máme čas dušičiek, čas spájania sa duší. Postupne, v priebehu života sa poskladal príbeh mojej duše do podoby, ktorá dáva hlboký zmysel. Možno vás inšpirujem, možno sa v príbehu nájdete a možno si poviete, že sú to bludy. Každý postoj je v poriadku.
Čítať viac
28.10.2020

Pochopenie

Každý rast na tejto Zemi začína zvnútra.
Čítať viac
02.10.2020

Čo všetko vidíme na dianí v spoločnosti

Spoločenské dianie nás upozorňuje na mnohé témy. Mňa v tomto období zaujala jedna z nich. Je to téma talentov, silných a slabých stránok, ktoré sa teraz v krízovej dobe výrazne prejavujú. Kritizujeme ľudí, nadávame, hodnotíme. Z môjho pohľadu sú to ľudia, ktorých talent je nezlučiteľný s pozíciou, na ktorej sa ocitli.  
Čítať viac
18.09.2020

Liečivý RODOSTROM

Rodostrom môže byť  nástrojom sebapoznávania a zároveň spoznávania života cez svojich predkov. Stretávam sa najčastejšie s tým, že ľudia túžia po plnohodnotných vzťahoch s blízkymi a myslím, že to máme mnohí spoločné.
Čítať viac
29.08.2020

Ako som sa zamilovala

Keď som prvý raz chytila chlapcov na ruky, poďakovala som im za to, že si nás vybrali. 
Čítať viac
31.07.2020

Srdce v kruhu žien

Stretnutia žien v Leviciach sme v spolupráci s ROS Levice robili 6 rokov. Vyzerá, že máme pauzu z rôznych dôvodov. A tak pridávam pár reakcií žien na tieto akcie, ktoré mali z môjho pohľadu zmysel.
Čítať viac
01.06.2020

Umenie my a čas

Prijala som pozvanie od priateľky Janky Anděl Šustrovej do relácie Umenie my a čas.  Veľmi rada rozprávam o umeleckých terapiách, s ktorými pracujem a toto bola príležitosť.
Čítať viac
01.06.2020

Sen o nenaplnenej láske

Sny dopĺňajú a rozširujú realitu. Prinášajú odkazy, ktoré potrebujeme aby sme pochopili, prijali, žili.
Čítať viac
25.05.2020

Čo som sa naučila v čase obmedzení

Pomaly sa otvárame. Počujem a vidím ako nás ovplyvnila situácia, z ktorej vychádzame. Robíme opatrné kroky a skladáme si život z toho, čo sme poznali, spoznali a po čom túžime.
Čítať viac
21.04.2020

Sme spolu, každá za seba

PODPORNÉ SKUPINY sú pre nás chvíľou zastavenia, zamyslenia, uvoľnenia, chvíľou pre hlbšie rozhovory.  Môžeme sa na ne pozrieť ako na najprirodzenejšiu formu učenia sa zo skúseností iných, ako na  prevenciu duševného zdravia ale aj ako na spoločný zdroj sily a podpory. 
Čítať viac
18.04.2020

SPOLU vychádza z nás

Čo sa pamätám vždy idem svojou cestou. Mala som obdobia v živote, keď som si myslela, že som divná. Ako plynul čas a ja som sa spoznávala, začala som si ceniť svoju schopnosť a silu ísť cestou, ktorá vychádza zo mňa. Vychádza z mojich potrieb, možností a schopností, zo skúseností, z toho, čo ma fascinuje, zaujíma, z toho, čo potrebujem na tomto svete vytvárať. 
Čítať viac
11.04.2020

VODA, to sme my

VODA. Moju úvahu o vode otvorili ráno inšpirácie, ktoré som videla na FB. A tak sa podelím o to, ako vnímam túto tému. 
Čítať viac
10.04.2020

Láska, závislosť, povinnosť

Zbieram inšpirácie so stretnutí s ľuďmi a spájam ich s mojimi skúsenosťami. Možno túžite oživiť alebo podporiť niektorý z vašich vzťahov a tak prinášam pohľad, ktorý možno s vami zarezonuje.
Čítať viac
06.04.2020

Schopnosti dievčaťa

Píšem tieto riadky lebo rada podporujem ženy. Vidím aké sme úžasné, koľko schopností máme. A vidím aj to, aké je ťažké pre ženu samotnú vidieť to, čo sa v nej skrýva. Cez schopnosti, ktoré máme, môžeme vidieť seba.
Čítať viac

Používame otázky v komunikácii?

Používame vo svojej komunikácii otázky? Vieme, že otázkami prejavujeme záujem, vyzývame k spoznávaniu, premýšľaniu, k aktivite. Môžeme ich klásť sebe alebo ľuďom okolo. Všimli sme si, že na niektoré otázky ľudia neodpovedia?  Prečo je to tak?
Čítať viac
26.03.2020

Život inak

Dnes je posledný štvrtok v mesiaci. Za normálnych okolností, by som dnes popoludní cestovala do Zvolena. Do Súladu.
Čítať viac
22.03.2020

Pohyb do domáceho prostredia

Moje obľúbené stretnutia s voľným pohybom v skupinách môžem v tomto čase robiť inak. Hľadám preto možnosti, ako. Voľný pohyb túžim posunúť bližšie k ľuďom, do rodín. Telá pohyb potrebujú napriek možnostiam, ktoré aktuálne máme. Možno práve tieto inšpirácie sa vám hodia. Mne slúžia dlhé roky na uvoľnenie, aktivovanie, spoznávanie tela a seba,  zažívanie radosti a vďačnosti.  
Čítať viac
11.03.2020

Starám sa o svoje telo, myseľ, emócie a dušu

Stretnutia pre ženy majú liečivý účinok. A liečiť sa môžeme aj vzájomnými inšpiráciami, ktoré si na stretnutiach odovzdávame. Čo mňa možno nikdy nenapadne, posunie iná žena a tým mi rozšíri pohľad a vytvorí priestor na novú skúsenosť.  Ženy odovzdávajú ženám.
Čítať viac
20.02.2020

O dcérach, mamách, starých mamách

Mení sa  životné obdobie žien v našej rodine a ja mám rada malé zastavenia, čas na prechodové rituály. Tie môžu mať rôznu podobu. Napríklad aj takúto. Článok, v ktorom som pomenovala proces zmien, ktoré sa nám ženám prirodzene dejú. Učím sa  vnútorné aj vonkajšie zmeny zdieľať.
Čítať viac